Pressrelease

SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary. Dynamik som ryms i din hand.

SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary. Dynamik som ryms i din hand.

- SIGMA Nordic

Säljstart i slutet av februari 2022.
Exklusivt för spegellösa kameror, kompatibel med fullformatskameror. Tillgänglig i Sony E-mount och L-Mount.

 

Exceptionell optisk prestanda och suverän byggkvalitet ger fotografer glädjen att skapa bilder - vi introducerar en ny
ultra-vidvinkel SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary


Detta helt nya kompakta premiumobjektiv för spegellösa fullformatskameror är det senaste tillskottet till SIGMA:s I series, som kombinerar en ljusstark maximal bländare på F2, en ultravid 20mm brännvidd och enastående optisk prestanda. Objektivet är exceptionellt litet, väger bara 370g och mäter bara 72.4 mm i längd*, vilket gör det till ett mycket praktiskt objektiv som är tillräckligt portabel för vardagsfotografering. Det är idealiskt för landskap, vidvinkelporträtt, bröllop och interiörer och är särskilt väl lämpat för astrofotografering på grund av dess välkontrollerade sagittala koma. Det är det fjärde objektivet i I series med en bländare på F2, tillsammans med 24mm, 35mm och 65mm, som tillsammans utgör ett perfekt kit för användare av L-Mount och Sony E-mount.

Den nya 20mm F2 DG DN | Contemporary är faktiskt nästan identisk i storlek och vikt som det väldigt kompakta I series-objektivet SIGMA 24mm F2. En elegant design helt i metall, med det kännetecknande I series Magnetic Lens Cap, en manuell bländarring och exceptionell produktionskvalitet gör att det blir en mycket intuitiv och tillfredsställande upplevelse att använda detta objektiv. Fotograferingsprocessen blir ännu roligare. Detta skarpa och vackert byggda I series-objektiv, SIGMA 20mm F2 DG DN | Contemporary fångar essensen av I series och ger en ny nivå av användarupplevelse - nöjet av att äga och använda ett objektiv.

* Siffrorna är för L-Mount.

I series - Fasta, kompakta premiumobjektiv för spegellösa användare
SIGMA I series består av fullformatskompatibla objektiv som erbjuder ett nytt värde till spegellösa system. Kombinationen av suverän optisk prestanda i ett kompakt format som passar perfekt tillsammans med mindre, lättare moderna spegellösa kameror kommer ge dig nya möjligheter för den perfekta bilden.

Då många fotografer letar efter något mer än något som bara tar bilder när de väljer att äga en kamera och ett objektiv, erbjuder I series-objektiven den ultimata kombinationen av fantastisk optisk prestanda, enastående användbarhet och ett kompakt format.

SIGMA:s kompetens inom utvecklings- och produktionsteknik har byggts upp sedan vi grundades 1961 och har blivit allt mer sofistikerad i och med introduktionen av SIGMA Global Vision år 2012. Med detta som bas har SIGMA noggrant funderat på kvaliteten på produkterna, känslan vid användning och nöjet i att äga objektivet. Och så föddes idén till I series.

20mm, 24mm, 35mm och 65mm - fyra objektiv med F2-bländare inom I series

20mm F2 DG DN | Contemporary

24mm F2 DG DN | Contemporary

35mm F2 DG DN | Contemporary

65mm F2 DG DN | Contemporary

Ny standard för optisk prestanda för Contemporary-serien
20mm F2 DG DN | Contemporary uppnår den hösta nivån av optisk prestanda även vid den vidaste bländaren F2 från mitten av bilden till periferin. Baserat på den senaste optiska designteknologin inkluderar objektivets konstruktion tre högpresterande asfäriska glaselement, ett SLD-element och ett FLD-element för att undvika en rad optiska aberrationer. Resultatet är tydliga och skarpa bilder även i de yttersta hörnen av bilden. Genom att fokusera på att få bort sagittal komaavvikelse, vilket är svårt att redigera vid efterbearbetning, har exakt återgivning av mycket ljusa ljuspunkter uppnåtts. Detta ger också extremt detaljerade resultat genom hela bilden, vilket är särskilt viktigt vid fotografering av en natthimmel.

Objektivets optiska design, såväl som dess Super Multi-Layer Coating och Nano Porous Coating (NPC), säkerställer minimal flare och ghosting även vid fotografering i starka ljuskällor. Detta gör det mycket lättare att fotografera bakbelysta motiv och fortfarande uppnå kraftfulla resultat med hög kontrast.

I series exceptionella byggkvalitet i ett kompakt format
Alla I series-objektiv är byggda helt i metall. De precisionsskurna aluminiumdelarna ger inte bara objektivet en elegant, snygg finish, utan ger även en superb hållbarhet som förbättrar kvaliteten på hela produkten. Metallmaterial används även i de inre strukturerna kring manöverringen för ökad robusthet. Dessa högprecisionskomponenter tillverkade med SIGMA:s banbrytande metallbearbetningsteknik används även i SIGMA:s Cine-serie för professionella videografer och ger en taktil, ergonomisk känsla som gör objektivet härligt att använda.

Täckringen mellan fokusringen och bländarringen har en hårfin bearbetning som även används för den bakre cylindern i Artserien. Detta fungerar som ett fingergrepp när du fäster eller tar bort objektivet.


Rekommenderat pris
(inkl. moms)

8 000 SEK

Streckkod
L-Mount: 085126 490690

E-mount: 085126 490652

Tillbehör (Inkluderat)
Magnetic Metal Lens Cap LCF62-01M
Front Cap LCF-62III
Petal-Type Lens Hood LCF656-03
Rear Cap LCRII


SIGMA Imaging Nordic
SIGMA Imaging Nordic är ett dotterbolag till SIGMA Corporation, Japan. SIGMA utvecklar, producerar och säljer högkvalitativa premiumobjektiv och kameror för fotografer och videokreatörer. För att säkerställa högsta kvalitet tillverkar SIGMA varje enskild del i vår egen fabrik i Aizu, Japan.

Latest Articles

Read more
Landscape and Nightscape photographer Herve Rannu took the new SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art out to capture refelections of the Estonian nature.
Read more
Let´s have a first look at the all new and updated classic SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art.
Read more
Join photographer Gerry van der Walt on a two day safari adventure with the SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports.
Read more
© SIGMA IMAGING Nordic