Press release

Utvecklingen av en klassiker. 35mm F1.4 Art är pånyttfödd.

Utvecklingen av en klassiker. 35mm F1.4 Art är pånyttfödd.

- SIGMA Imaging Nordic

Öppna som PDF

Lanseras i april 2021.

 

Fantastisk optisk prestanda och användbarhet för den mest populära brännvidden. ”Art F1.4 35mm” är pånyttfödd för spegellöst med styrkan av SIGMA:s teknik.

Den befintliga 35mm F1.4 DG HSM | Art var SIGMA:s första GLOBAL VISION-objektiv. När den lanserades 2012 satte den standarden för alla SIGMA:s kommande objektiv i Art-serien. Tack vare den exceptionella bildkvaliteten är det fortfarande många professionella fotografers val av 35mm-objektiv. Nio år senare har 35mm F1.4 designats om från grunden för spegellösa kameror. Det är
kulminationen på mycket av den optiska designkompetensen och de avancerade produktionsteknikerna som SIGMA samlat på sig under det senaste decenniet av utvecklingen av GLOBAL VISION-objektiv. Som med alla SIGMA-objektiv är 35mm F1.4 DG DN | Art tillverkat på SIGMA:s enda fabrik i Aizu i Japan, med högsta hantverksstandard.

Precis som för alla SIGMA-objektiv, är klassledande optik hjärtat av designkonceptet för denna nya 35mm F1.4 DG DN | Art. Trots att den är betydligt mindre och lättare än den existerande 35mm F1.4, visar den på en enastående skärpa hela vägen ut i kanterna för alla bländartal, exceptionellt jämn och attraktiv bokeh samt välkontrollerade optiska aberrationer.

35mm F1.4 DG DN | Art är exklusivt designad för användning med spegellösa kameror. Objektivet är tillräckligt lätt för att kännas perfekt balanserad på en kompakt spegellös kamera, samtidigt som den är fylld med en rad professionella funktioner som ultrasnabb AF, en avklick- och låsbar bländarring och en anpassningsbar AFL-knapp. Detta ger objektivet både funktion och portabilitet utan att kompromissa, vilket gör det lika optimalt för professionella projekt som för avslappnade utflykter, för video och stillbilder.

Exceptionell optisk prestanda
Centralt för designen av 35mm F1.4 DG DN | Art är dess sofistikerade optiska prestanda, vilket är konsekvent för utvecklingen av alla objektiv i Art-serien. Objektivet innehåller 15 element i 11 grupper, med två Special Low Dispersion (SLD) element, ett Extraordinary Low Dispersion (ELD) element, ett ‘F’ Low Dispersion (FLD) element och två asfäriska element samt andra högpresterande
glas. På så sätt använder objektivets avancerade optiska konstruktion SIGMA:s toppmoderna designteknologi som minimerar alla typer av aberration, inklusive axiell kromatisk aberration, vilket inte kan korrigeras i kameran.

Trots att den har en stor bländaröppning på F1.4 kan objektivet kontrollera sagittal komaavvikelse väldigt bra, även vidöppen. Det hindrar ljusa ljuspunkter från att blossa ut nära bildens kanter. Detta kommer att vara särskilt tilltalande för den som fotograferar natthimlen.

Tack vare de 11 rundade bländarbladen visar objektivet en jämn och rund bokeh, så att områden som inte är i fokus inte distraherar. Detta gör att 35mm F1.4 DG DN | Art passar bra för porträtt, något som stödjs av dess ultraskarpa bildkvalitet och minimala färgblödning. Det fungerar också mycket bra under svåra motljusförhållanden tack vare SIGMA:s anti ghosting- och anti flareteknik som samlats in genom otaliga simuleringar och verkliga tester under många år av utveckling. Detta ger bilderna hög kontrast och fria från överdriven flare, trots svåra motljusförhållanden.

Snabb och tyst AF i ett kompakt objektiv
Fokusmekanismen i SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art har en stegmotor. Denna motor kontrollerar en fokuslinsgrupp som består av ett enda lättviktselement, vilket betyder att AF är responsiv, tyst och kan hålla koll på rörliga föremål väldigt effektivt. Manuell fokusering är smidig och exakt, men med rätt mängd motstånd för filmskapare. Objektivet har givetvis även en Focus Mode
Switch.

Konceptet för SIGMA:s Art-serie lyder ”designad med ett fokus på sofistikerad optisk prestanda”, något som SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art förverkligar. Detta, i kombination med dess avancerade autofokusprestanda och bekvämligheten av sin kompakta storlek, ger ett objektiv som höjer standarden.

Professionella funktioner
SIGMA 35mm F1.4 DG DN | Art finns en bländarring som gör att bländaren kan kontrolleras via objektivet eller via kameran om den är satt på Auto. Objektivets låsknapp för bländarringen låser bländaren i Auto, vilket hindrar den från att av misstag ändras under fotograferingen. Att bländarringen kan klickas av är ett stort plus för filmskapare, som kan justera exponeringen sömlöst.

På objektivet finns även en Focus Mode Switch och en AFL-knapp, som kan anpassas till önskad funktion från kameramenyn (beroende på modell). Knappen är ergonomiskt placerad för att styras av tummen under användning.

Det inkluderade blomformade motljusskyddet hjälper till att reducera flare och ger även objektivet extra skydd om den tappas eller stöter emot någonting. Motljusskyddet har en låsmekanism som ser till att det sitter ordentligt på objektivet, och dess gummigrepp gör det snabbt och lätt att fästa och ta av.

Utöver sin elegans, att den ligger bra i handen och har ett imponerande utbud av funktioner, har 35mm F1.4 DG DN | Art en exceptionell hållbarhet för en långvarig professionell användning. Den damm- och vädertätade designen skyddar knappar och fogar, samt att det är en gummipackning runt fattningen. Den vatten- och oljeavvisande ytbehandlingen på frontlinsen gör att du som fotograf kan lita på objektivet oavsett förhållande.


Rekommenderat pris
(inkl. moms)

9 500 SEK

Streckkod
L-Mount              085126303963
E-mount              085126303655

Tillbehör (Inkluderat)
Blomformat motljusskydd med lås
LH728-01              085126 939267


SIGMA Imaging Nordic
SIGMA Imaging Nordic är ett dotterbolag till SIGMA Corporation, Japan. SIGMA utvecklar, producerar och säljer högkvalitativa premiumobjektiv och kameror för fotografer och videokreatörer. För att säkerställa högsta kvalitet tillverkar SIGMA varje enskild del i vår egen fabrik i Aizu, Japan.

Latest Articles

Read more
Landscape and Nightscape photographer Herve Rannu took the new SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art out to capture refelections of the Estonian nature.
Read more
Let´s have a first look at the all new and updated classic SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art.
Read more
Join photographer Gerry van der Walt on a two day safari adventure with the SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports.
Read more
© SIGMA IMAGING Nordic