Press release

SIGMA presenterar SIGMA fp L

SIGMA presenterar SIGMA fp L

- SIGMA Imaging Nordic

Lanseras i april 2021.

 

SIGMA kan nu meddela lanseringen av SIGMA fp L, en ny medlem av SIGMA fp-serien med världens minsta och lättaste* digitala spegellösa fullformatskamera. Utrustad med en Bayer-sensor i fullformat med cirka 61 effektiva megapixlar. Tack vare denna 61MP bildsensor har SIGMA fp L en enastående upplösningskraft, samtidigt som den följer SIGMA fp:s utvecklingskoncept; världens minsta och lättaste fullformatskamera, sömlös STILL / CINE-knapp och väldigt anpassnings- och skalbar.

Med en utmärkt beskärningszoom som utnyttjar det höga megapixelantalet, erbjuder den användarna nivåer av bildkvalitet och kreativt utrymme som bara är möjliga med en ultrahög pixelkamera. Den kommer också med en rad nya funktioner och tillbehör som gör fotograferingen mer användarvänlig, inklusive hybridfokus (AF) som kombinerar kontrast- och fasmätning, och USBladdning medan kameran är på. En ny, valfri extern elektronisk sökare EVF-11 kommer att finnas tillgänglig med kameran.

SIGMA fp drar full nytta av hög upplösning, vilket ger uppsättningen av världens minsta och lättaste fullformatskameror ett lyft. Med den nya SIGMA fp L ger SIGMA dig ännu ett alternativ i fp-serien, med möjligheten att ta bilder med just de funktioner som du verkligen behöver - inget mer, inget mindre.

* I mars 2021, av SIGMA

SIGMA fp:s utvecklingskoncept och dess tre nycklar
Oändligt flexibel och anpassningsbar, en användarorienterad kamera för människor som vet vad de vill fota och vad de vill skapa. Att skapa en sådan kamera förlitar sig på tre nyckelbegrepp som representerar SIGMA fp-seriens identitet.

Liten men fullformat
Liten till storleken, men hög kvalitet. Perfekt för att ta med sig vart som helst.

Skalbar
Från vintageobjektiv till moderna prylar, upp till professionella filminstallationer. Att skapa din egen stil har aldrig varit så lätt. Anpassa din fp L precis som du vill ha den, för att passa det du vill göra.

Sömlös
Fånga dina bästa stunder. Ändra fotograferingsinställningar med bara ett knapptryck. Fånga ögonblicket, oavsett om det är video eller stillbilder, bortom gränserna för stil eller genre.

Viktiga funktioner - nya funktioner tillgängliga för SIGMA fp L

61 megapixlar. Den högsta upplösningen presenterad av SIGMA.
SIGMA fp L har en Bayer-sensor med cirka 61 effektiva megapixlar, högre än någon annan SIGMA kamera. Förutom bilder med fina detaljer kan fp L skapa bilder som är högupplösta och rika på färger. Tack vare sitt ultrahöga pixelantal och SIGMA:s erfarenhet av att utveckla kameror med Foveon-sensor, har de både den exceptionella upplösningskraften och nyanserade färggradienter
på grund av X3-sensorns unika karaktär. SIGMA fp L använder också ett lågpassfilter för att minska moiré till miniminivåer.

Beskärningszoom
Med ett högt antal pixlar kan bilder tåla extrem zoomning eller beskärning, vilket fungerar i både STILL- och CINE-lägen. Tack vare sina megapixlar kan fp L spela in i full HD-kvalitet även med sin maximala 5x zoom. Detta görs enkelt genom att beskära utan digital förbättring, utan att bildkvaliteten blir lidande. För att använda den på ett mer intuitivt sätt kan du zooma genom att nypa
på LCD-skärmen.

Hybrid autofokus
Förutom en väldigt exakt kontrastautofokus har SIGMA fp L även en snabb fasmätande autofokus. Denna hybrid AF ger en jämn autofokus med hög precision, snabb och utmärkt för att spåra ett rörligt motiv, oavsett om användaren tar stillbilder eller video.

Obegränsad strömförsörjning
SIGMA fp L stödjer USB-laddning medan kameran är på. Du kan fotografera utan avbrott medan du laddar kameran med en power bank. Det betyder att du kan använda den under lång tid, utan att behöva oroa dig för att batteriet ska ladda ur.

Webbkamera
Att använda fp L som webbkamera är väldigt snabbt och enkelt! När du använder den som webbkamera ansluter du bara fp L till en dator via USB och den fungerar som en ljud- och videoingångsenhet medan du får ström från datorn.

Director’s Viewfinder
Ett viktigt verktyg för en filmregissör som simulerar bildutsnittet från kameror inom filmproduktion*.
*Kommer finnas tillgängligt för SIGMA fp via firmwareuppdatering som planeras senare.

Tillbehör och nya funktioner för SIGMA fp-serien

Extern elektronisk sökare
SIGMA Electronic Viewfinder EVF-11 är en extern EVF designad exklusivt för SIGMA fp-serien. Med sin 0.5 tums, 3.68 miljonpunkters organiska elektroluminescerande diodpanel (OLED) kommer denna högupplösta sökare göra fotograferingen till en bättre upplevelse. Denna högupplösta EVF har en förstoringsgrad på 0.83x. EVF-11 går att vinkla uppåt till 90 grader, vilket gör det mer bekvämt för användaren att fotografera från en låg vinkel. Tillsammans med LCD-sökaren LVF-11 gör lanseringen av EVF-11 att SIGMA fp-serien nu kan välja den sökare som bäst passar specifika fotograferingsbehov.

Att spara dina inställningar* är lättare än någonsin
Med fp L kan du nu spara en anpassad kamerainställning. Sparade inställningar kan sparas som en QR-kod, så att du snabbt kan ladda många olika inställningar. Det gör det också enkelt att dela anpassade inställningar med varandra genom att utbyta QR-koder med andra användare.
*QR-kod (QR Code) är ett registrerat varumärke som tillhör Denso Wave Inc.

Powder Blue & Duotone
Powder Blue är ett färgläge med en ljus och tydlig känsla, medan Duotone förvandlar färgerna i en bild till en slående tvåfärgsgradient. Med tillägget av dessa två nya modeller till SIGMA:s stora utbud av färglägen i fp-serien finns det nu totalt 15 färglägen att välja mellan. Det kommer att ge dig en större räckvidd och frihet för ditt stillbilds- och videoskapande med fp-serien.


Rekommenderat pris (inkl. moms)
fp L                                  25 500 SEK
fp L + EVF-11 Kit            31 000 SEK
EVF-11                               7 100 SEK

Barcode
fp L                                  085126939038
fp L + EVF-11 Kit            085126939076
EVF-11                            085126939045


SIGMA Imaging Nordic
SIGMA Imaging Nordic är ett dotterbolag till SIGMA Corporation, Japan. SIGMA utvecklar, producerar och säljer högkvalitativa premiumobjektiv och kameror för fotografer och videokreatörer. För att säkerställa högsta kvalitet tillverkar SIGMA varje enskild del i vår egen fabrik i Aizu, Japan.

Latest Articles

Read more
Photographer Taichi Kozawa goes up to northern Japan with the new 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary for Canon RF Mount, to capture late spring in Hokkaido.
Read more
Photographer and film-maker Jack Redgate goes out to try the all-new SIGMA 28-45mm F1.8 DG DN | Art. Found out what he thinks of this versatile game changer.
Read more
Landscape and Nightscape photographer Herve Rannu took the new SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN II | Art out to capture refelections of the Estonian nature.
Read more
© SIGMA IMAGING Nordic